Dikter

Dikter - Nelly Sachs | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nelly Sachs
DIMENSIONERA
4,76 MB
FILNAMN
Dikter.pdf
ISBN
9845442856686

BESKRIVNING

Den tyskjudiska poeten Nelly Sachs (1891-1970) flydde från Tyskland 1940 och kom att leva återstoden av sitt liv i Sverige. Hennes poetiska författarskap berör det judiska folkets öde under andra världskriget, och kom senare att ge uttryck för en unik språkmystik. År 1966 mottog hon Nobelpriset i litteratur med motiveringen: "för hennes framstående lyriska och dramatiska diktning, som med gripande styrka tolkar Israels öde".  För första gången samlas de främsta översättningarna av Sachs dikter på svenska. I Dikter ingår såväl nya översättningar av Margaretha Holmqvist som klassiska översättningar av Gunnar Ekelöf, Erik Lindegren och Percival. Rolf Mobergs översättningar har reviderats av poeten Eva Ström och Daniel Pedersen. Boken innehåller dessutom en rik kommentarsdel. 

Referenserna till populärkultur, till företeelser som mode och glamour, var en avgörande anledning till att hennes författarskap i början behandlades styvmoderligt, ibland rent aggressivt, av kritiker. Helmer Grundström Sällskapet tog år 2004 from antologin "Det är nog" (ISBN 91-88374-29-7). Sällskapet har nu valt att lägga ut den i sin helhet här på hemsidan.

Laddas ned direkt. Köp Dikter 1972-2003 av Kristina Lugn på Bokus.com. Fler dikter om kärlek.

RELATERADE BÖKOR