Fågeltanken

Fågeltanken - Sinéad Obrey | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sinéad Obrey
DIMENSIONERA
9,68 MB
FILNAMN
Fågeltanken.pdf
ISBN
7551458912349

BESKRIVNING

Sinead Obrey debuterar som poet med en gotisk, mörk och modig textsamling.Fågeltanken är ett ställningstagande till allt. Det är en samling råa och ocensurerade dikter som tvingar läsaren att se in i sig själv, och samtidigt blicka ut över allt det hemska runtom. Likt en fågel svävar texten ovanför blodet, besvikelserna och förtrycket, iakttar och nickar tyst utan att ge svar på vad vi

Sinéad Obreys debut är - tillsammans med Adrian Pereras - en av årets mest engagerande inom finlandssvensk poesi. Det är nytt blod för en litterär form som delvis misslyckats i föryngringen och alltför sällan tilltalat en ny generation. - Fågeltanken handlar om att växa som människa, men inte att övergå från ung till vuxen, Jag tycker att många har svårt att skilja på det.

I Sinéad Obreys debutsamling "Fågeltanken" finns små detaljer i själva utformningen som kan passera obemärkt vid första läsningen. De fint utplacerade fjädrarna som får en att anknyta till titeln med jämna mellanrum får lätt ens uppmärksamhet, men till exempel pagineringen med romerska ... Dikterna i Fågeltanken är laddade med mörker - ett slags gotisk svärta som genomsyrar den poetiska bildvärlden där död, blod, gravar, demoner och fåglar är återkommande element. Fågeltanken är ett ställningstagande till allt.

RELATERADE BÖKOR