Om estetik

Om estetik - Kenneth Koch | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kenneth Koch
DIMENSIONERA
9,40 MB
FILNAMN
Om estetik.pdf
ISBN
5779045967628

BESKRIVNING

Ros, var blev du så röd? Frågan, som med litet god vilja kan sägas vara en estetisk fråga, är ställd av den amerikanske poeten Kenneth Koch, som tillsammans med John Ashbery, James Schuyler och den tidigt döde Frank O’Hara brukar föras samman under begreppet New York-skolan. Författarna var sinsemellan ganska olika, men förenades av ett intresse för europeisk modernism och bildkonst och ett avspänt intellektuellt förhållande till språket.Kenneth Koch (1925–2002) är författare till en svit dikter om olika slags estetik, ”On Aesthetics”, som ingår i samlingen One Train från 1994. Ur sviten presenteras nu på svenska tjugofyra mer eller mindre koncisa exempel, pedagogiskt arrangerade i någotsånär kronologisk ordning. Jonas Ellerström har översatt och boken har titeln Om estetik. Den utgör nr 3 i Trombones nya serie Svavel. Inledningsfrågan? Den utgör titeln på en av Kochs böcker om hur man lär barn skriva poesi (en annan heter Önskningar, lögner och drömmar), och lekfullhet och nyfikenhet, två ”barnsliga” egenskaper, är just ett par av Kenneth Kochs främsta tillgångar som diktare. Välkomna till estetiklektionen!

bild, musik och drama ryms inom estetik och har skapat en väg för oss som vi vill utforska ytterligare under alla våra kommande yrkesverksamma år. Pris: 55 kr. häftad, 2013.

För oss är det viktigaste - bortsett från att du blir helt nöjd - att du känner dig trygg, från första konsultation till återbesök. LÄS MER Formedico Estetik Tjänster Personal Om Bilder Formedico Estetik.

RELATERADE BÖKOR