Bortom bakom : illustrerad poesi och lyrik

Bortom bakom : illustrerad poesi och lyrik - Lisa Nyberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lisa Nyberg
DIMENSIONERA
9,35 MB
FILNAMN
Bortom bakom : illustrerad poesi och lyrik.pdf
ISBN
3461914541896

BESKRIVNING

bortom bakom är en salig blandning poesi, lyrik och illustrationer om stort och smått, glädje och sorg, relationer och ensamhet, saknad och längtan.Boken är tredelad. Första delen ~vägen~ är dikter, eller bara ord. Andra och tredje delen ~om du öppnar~ och ~röd ängel~ är även de bara ord, men också tonsatt lyrik. Med kärleksfull och konstnärlig hand har Kerstin Hermansson illustrerat Lisas texter. Smakprov ur boken och kommentarer från några läsare finns på www.lisanyberg.se. Där kan du även lyssna på de tonsatta texterna.

Somliga anser det vara en självklar del av vår litteratur medans andra vill ha det till en egen liten genre i sig , en kultur. På rasbiologins tid förnedrades samerna med skallmätningar och annan så kallad forskning.Än i dag kämpar samerna mot stereotypa uppfattningar. De samiska poeterna gör sitt för att skildra ... Poesi i olika former finns med i många unga människors liv - kanske i form av rim och ramsor, låttexter mm och vi kan verkligen ha anledning att lyfta lyriken, poesin, dikten högre i vår skolvardag.

Poesi kan också ses eller användas som bro mellan ett språk och ett annat. Havsodjur är en spännande och galen bok i lite annorlunda format. Innehållet rör sig i gränslandet mellan saga, fantasy, skröna och dikt, förtäckt till en sorts fakta.

RELATERADE BÖKOR