Jag är din röst i världen

Jag är din röst i världen - Namdar Nasser | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Namdar Nasser
DIMENSIONERA
11,98 MB
FILNAMN
Jag är din röst i världen.pdf
ISBN
5544064531281

BESKRIVNING

Namdar Nasser är född 1963 i Teheran, Iran. Han arbetar som utbildningskonsult inom grafisk formgivning och är även verksam som författare, översättare, förläggare och föreläsare.Under tonåren upplevde han på nära håll den samhällsomvälvning som resulterade i att monarkin i Iran ersattes av den nuvarande regimen.Bara ett par år senare blev Namdar Nasser, så som många andra unga män i hans generation, tvungen att delta i kriget mot grannlandet Irak. Tjugo år gammal lämnade han Iran illegalt och blev strandsatt i Turkiet i två år innan han 1985 kom till Sverige som flykting.Namdar Nasser har översatt, medverkat i och skrivit ett tjugotal böcker. Han har varit en flitig introduktör av persisk litteratur på svenska och svensk litteratur på persiska. Han har bland annat översatt dikter av Edith Södergran, Gunnar Ekelöf och Bruno K. Öjier samt ett par böcker ur Martin Widmarks populära barnboksserie LasseMajas detektivbyrå. Han har även översatt ett par berättelser ur det iranska nationaleposet Shahname och dikter av samtida poeter så som Sohrab Sepehri och Forough Farrokhzad till svenska.Dikterna i den här samlingen återberättar självupplevdahändelser men tecknar samtidigt många andra människors liknande livsöden. Även de personer som aldrig behövt uppleva krig och flykt får, genom dikterna, göra bekantskap med erfarenheter som vanlig nyhetsrapportering inte lyckas förmedla.

Så här är det, anser Monika Hein, och det passar mig galant: "Lernen Sie Ihre Stimme kennen und lieben. Lassen Sie Ihre Persönlichkeit hindurchklingen.

Din blick i dagens blickar blandas, din röst fick näktergalens sång, jag dig i rosens vällukt andas och västanfläkten har din gång. Då ska jag säga dig att söndag är din bästa chans på mycket länge att med din röst rädda världen. Ja, exakt precis så, högst konkret och bokstavligen "rädda världen".

RELATERADE BÖKOR