Lycksalighetens ö del II

Lycksalighetens ö del II - Per Daniel Amadeus Atterbom | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Daniel Amadeus Atterbom
DIMENSIONERA
11,96 MB
FILNAMN
Lycksalighetens ö del II.pdf
ISBN
5701737777127

BESKRIVNING

Lycksalighetens ö från 1874 (den andra delen utkom tre år senare) hör till den svenska litteraturhistoriens stora romantiska diktverk; ett musikaliskt sagospel i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med fo rord av litteraturvetaren Otto Fischer.  Lycksalighetens ö är ett verk som tar sin utgångspunkt i en saga som PDA Atterbom stött på i en så kallad folkbok från 1600-talet, det vill säga ett anonymt arbete som skrivits framför allt för att underhålla sin publik. Förlagan går tillbaka på en italiensk förebild. Intresset för sagans form, liksom för motivet med en ung person som på ett eller annat sätt hamnar på en paradisisk plats utanför tid och rum, finns ju i flera versioner, och återkommer också i den romantiska litteraturen. Atterbom gör dock något originellt med det: han låter sagospelet i hög grad bli ett drama om konsten och skönheten själv. Ur Otto Fischers förord. PER DANIEL AMADEUS ATTERBOM [1970 1855] var en svensk författare och ledamot av Svenska Akademien.  N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Fem nya böcker per säsong planeras i serien, det vill säga femton om året, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

Fortfarande, trots p-pillret och annan teknik, vill pojkarna ligga oftare än flickorna. Lycksalighetens ö från 1874 (den andra delen utkom tre år senare) hör till den svenska litteraturhistoriens stora romantiska diktverk; ett musikaliskt sagospel i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med forord av litteraturvetaren Otto Fischer.. Den unge kung Astolf vantrivs i sitt kalla nordiska hemland och förflyttas på mer eller mindre magisk väg till Lycksalighetens ö där han ... Första delen med fläckar på s.

I första delen är den yttersta delen av de övre yttre hörnen bortrivna fram till s. 39 och det nedre hörnet på s.

RELATERADE BÖKOR