Stoftvinden

Stoftvinden - Tonino Guerra | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tonino Guerra
DIMENSIONERA
7,85 MB
FILNAMN
Stoftvinden.pdf
ISBN
1416603520413

BESKRIVNING

"Lycklig, riktigt lycklighar jag varit många gånger i mitt livmen aldrig som när jag blev befriadi Tysklandoch kunde titta på en fjärilutan att vilja äta upp den."Den italienske poeten och filmmanusförfattaren Tonino Guerra (1920-2012) - internationellt känd för sina många samarbeten med regissörer som Fellini, Antonioni och Tarkovskij - inledde sin författarbana under andra världskriget genom att som krigsfånge recitera dikter i ett tyskt koncentrationsläger. Det muntliga berättandet, med rötter i hans hembygd, kom att bli en outtömlig källa till ett särdeles rikt författarskap. "Stoftvinden" är den första av Guerras böcker som utkommer på svenska, en karakteristisk samling med noveller och dikter, varav flera på olika sätt letat sig in i hans filmmanus. Berättelserna utkommer i översättning av Ida Andersen och med inledning av Andreas Kassel och Carl Henrik Svenstedt.

En sång om sken ... I samband med Umeås Internationella Litteraturfestival, Atrium Förlag lanserar de två svenskspråkiga volymer av TONINO GUERRA som publicerades i hösten 2013, "Honung" ("Il Miele") och "Stoftvinden" ("Il Polverone"). Tonino Guerra var en av Italiens mest hyllade efterkrigspoeter samt en av världens främsta filmmanusförfattare, känd för sina samarbeten med bland andra Fellini ... 2013.

Hon brinner speciellt för italiensk lyrik. När hon skrev en magisteruppsats om Giuseppe Ungaretti översatte hon hans båda diktsamlingar Il Sentimento del tempo och L'allegria.

RELATERADE BÖKOR