Jag tänker : Och jag är ändå inte alldeles säker på att jag finns till:

Jag tänker : Och jag är ändå inte alldeles säker på att jag finns till: - Mats Arvidson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Arvidson
DIMENSIONERA
6,63 MB
FILNAMN
Jag tänker : Och jag är ändå inte alldeles säker på att jag finns till:.pdf
ISBN
9920341334895

BESKRIVNING

Titeln till denna fragmentariska essäbok är hämtad från romanförfattaren, poeten och filosofen Lars Gustafsson (1936 2016) och anspelar på René Descartes berömda formulering: Cogito, ergo sum. Tvivlet hos Gustafsson handlar ofta om den enskilda människans relation till språk, drömmar, minne och verklighet: Hur ser relationen ut mellan den värld man talar om och den värld som finns där ute? Vilka möjligheter har språket att uttrycka verkligheten? Hur förhåller sig verkligheten till sådant som framträder i våra drömmar? Vad är det för skillnad mellan dröm och minne? Och var går gränsen för den värld som finns inom oss? Syftet med denna bok är att i all enkelhet spegla sig i den mikroskopiska värld som Gustafsson ofta riktar uppmärksamheten mot: små detaljer, små iakttagelser, observationer av sådant som kan vara svårt att se med blotta ögat både det yttre och det inre. I ett antal essäer utforskas denna värld med fokus på det fragmentariska i tillvaron: det värmländska landskapet, Vasaloppsåkarnas upplevelser i en konungs skidspår, tennisspelets frihetsgrad, drömmarnas och skuggornas relation till verkligheten, fragment, minnen och personlig identitet, och ensamhetens relation till skogen i ord och bild. Det är en kalejdoskopisk text, precis på samma sätt som stora delar av Gustafssons författarskap. Arvidson fokuserar på ett tema, en fråga, ett problem, presenterar ett perspektiv, men vrider konstant på resonemangen så att läsaren efterhand blir varse nya teman, nya frågor, nya problem, nya perspektiv. Komplexa, men fascinerande mönster med oväntade vinklar öppnas för tänkandet ur Björn Magnusson Staafs efterord

Och jag är ändå inte alldeles säker på att jag finns till : Att spegla sig i Lars Gustafssons mikroskopiska värld - en fragmentarisk essäbok Arvidson, Mats LU Mark; Abstract (Swedish) Det är en kalejdoskopisk text, precis på samma sätt som stora delar av Gustafssons författarskap. Nyfiken på studier? Vad kan jag bli? Exempel på yrken; Informationsmaterial; Nuvarande student. Studievägledning.

Och ändå kan jag inte ta bort ögonen! På den fronten är jag otrolig för att få veta att Freddy kan driva en stickskift. Vem visste? Om den bisarra uppenbarelsen inte räckte, försöker en karaktär stoppa honom genom att få detta,kasta en doily mot honom.

RELATERADE BÖKOR