Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori

Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
5,10 MB
FILNAMN
Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori.pdf
ISBN
7647393973919

BESKRIVNING

Grundbok i litteraturvetenskap – historia, praktik, teori är en introduktion till litteraturämnets många och skiftande teorier och praktiker. Den perspektivrikedom som karakteriserar den litteraturvetenskapliga verksamheten i dag har ett antal gemensamma grunddrag eller teman som kan ingå i olika konstellationer och problemområden. I den här boken har skribenterna valt att se närmare på författare, läsare, medier, språk och historia.Varje grundtema ägnas ett kapitel som på så vis också belyser olika aspekter av den litteraturvetenskapliga mångfalden. Författarna visar hur några av de centrala diskussionerna historiskt sett ut kring respektive tema, vad de leder till i praktiken – som metoder – och vilka aktuella teoretiska strömningar som kan kopplas till dem. I slutet på varje tematiskt kapitel får läsaren även förslag på vidare läsning.Grundbok i litteraturvetenskap riktar sig till studenter i litteraturvetenskap på universitet och högskolor och till alla som på något vis söker en introduktion till hur litteraturvetare tänker och går tillväga i sina arbeten.

Anna Cullhed har skrivit om känslouttryckets teori och praktik under 1700-talet och det tidiga 1800-talet, dels i avhandli Litteraturvetenskapliga teorier och metoder 1, 6 hp Momentschema Lärare/kursansvarig: Emma Eldelin, tel. 013 - 28 22 05, e-post: [email protected] Lokal: samtliga kurstillfällen är i IKK 4260 på plan 4 i Keyhuset.

Grundbok i litteraturvetenskap : Öppettider for Björkhagens bibliotek: måndag - tisdag - onsdag ... Grundbok i litteraturvetenskap - historia, praktik, teori är en introduktion till litteraturämnets många och skiftande teorier och praktiker. Den perspektivrikedom som karakteriserar den litteraturvetenskapliga verksamheten i dag har ett antal gemensamma grunddrag eller teman som kan ingå i olika konstellationer och problemområden. Naturvetenskap och miljö; Organisation och ledarskap; Omvårdnad och vård; Psykologi; Socialt arbete och social omsorg; Språkvetenskap och språkdidaktik; Studieteknik; Teknik, datorer, IT och bygg; Kompetensutveckling.

RELATERADE BÖKOR