Tummelisa : eller den andra vildmarken

Tummelisa : eller den andra vildmarken - Matilda Ruta | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Matilda Ruta
DIMENSIONERA
6,87 MB
FILNAMN
Tummelisa : eller den andra vildmarken.pdf
ISBN
3122597949615

BESKRIVNING

Efter H C Andersens Tummelisa från 1835 har Matilda Ruta gjort en hård och genomträngande grafisk roman. Originalets berättelse har styrts om och Tummelisa har blivit subjekt. Genom att skärskåda klassiska manliga generationsromaner har Matilda tagit språket och gett det till Tummlisa som spottar, lever i smuts, tänker, agerar och slåss själv.Med sirliga akvareller och uppkäftigt tusch målas den nya vildmarken och den nya värden för Tummelisa. Hon blir sin egen och anpassar sig inte till någon. I prunkade miljöer anfaller Tummelisa sina motståndere på det sätt man önskar att hon alltid hade haft modet till.

Andersen, publicerad första gången 1835. Handling.

Hon har också gjort böckerna Tummelisa, eller Den andra vildmarken (2011), Ninna och sjukhusfåglarna (2015) och Ninna och syskongrodden (2016). Matilda Ruta - författarens hemsida. "Tummelisa", svensk serie av Matilda Ruta löst baserad på H.C.

RELATERADE BÖKOR