Obeliskporten

Obeliskporten - N. K. Jemisin | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
N. K. Jemisin
DIMENSIONERA
7,53 MB
FILNAMN
Obeliskporten.pdf
ISBN
2819755285403

BESKRIVNING

Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går ständigt. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska, geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Under historien har civilisationen på Stillheten kommit att organiseras i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen - kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?Obeliskporten är den andra delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har prisats med en Hugo Award för bästa roman.Nassun färdas söderut tillsammans med sin far Jija mot Funna Månen. Han har hört att hon där kan botas från sin orogeni.Hennes mor Essun söker vidare efter henne, men måste under hjälpa det samhälle där hon hamnat, och upptäcker att hon har behärskar större krafter än hon tidigare trott.

I denna del får man följa hur Essuns dotter Nassun följer sin far söderut, i jakt på ett botemedel mot orogenesi. I de två följande delarna Obeliskporten och Stenhimlen vidgas berättelsen, och en del blickar vänds också uppåt… Den söndrade jorden låter sig inte sammanfattas så lätt, men jag kan säga en sak: detta är något av det bästa och mest storslagna jag läst. Obeliskporten N. K.

Han har hört att hon där kan botas från sin orogeni. Obeliskporten är den andra delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har prisats med en Hugo Award för bästa roman.

RELATERADE BÖKOR