Sargassohavet

Sargassohavet - Jean Rhys | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jean Rhys
DIMENSIONERA
4,10 MB
FILNAMN
Sargassohavet.pdf
ISBN
5658303590805

BESKRIVNING

Sargassohavet utspelar sig i det tidiga 1800-talets Västindien, mitt i den förrädiska naturens överdådiga grönska. Antoinette Cosway gifter sig med den unge engelsmannen Edward Rochester. Men illasinnade rykten börjar cirkulera och får honom att vända sig mot henne. Sakta men säkert drivs Antoinette mot vansinne. Sargassohavet bygger på Charlotte Brontës roman Jane Eyre. Den är en omskrivning av den viktorianska berättelsen men samtidigt ett enastående verk i sig självt, som med tiden blivit en postkolonial klassiker.JEAN RHYS [18901979] hade länge antagits död när hon plötsligt åter dök upp på den litterära scenen med Sargassohavet 1966. I den engelskspråkiga världen mottogs romanen som en sensation.»Rhys öppnar en hemlig dörr i Brontës viktorianska roman en dörr till koloniernas historia, minst lika undertryckt som en förbjuden kvinnlig vrede. Sargassohavet är ett oroande mästerverk.«EVA STRÖM, SYDSVENSKAN»Tveklöst ett mästerverk.«MAGNUS ERIKSSON, SVENSKA DAGBLADET»Det är som om Charlotte Brontës roman Jane Eyre vore del två i en romansvit och nu har man äntligen hittat del ett, för att strax upptäcka att den är ännu bättre.«CATRIN VILLAUME FÄGERSTRAND, NORRKÖPINGS TIDNINGAR»En av 1900-talets 100 bästa engelskspråkiga romaner.«TIME MAGAZINE

JEAN RHYS [18901979] hade länge antagits död när hon plötsligt åter dök upp på den litterära scenen med Sargassohavet 1966. Att ålar förökar sig i Sargassohavet har varit känt länge, men det är faktiskt först nu som man hittat en vuxen ål där. Professor Julian Dodson och hans forskargrupp från Lavals Universitet i Kanada satte sändare på 28 amerikanska ålar för att försöka följa deras vandring, och en av dem nådde Sargassohavet. Media in category "Sargasso Sea" The following 11 files are in this category, out of 11 total.

Det kan nu en grupp internationella forskare slå fast efter att ha märkt över 700 ... Sargassohavet, där ålarna leker och fortplantar sig, ligger i västra Atlanten utanför Kuba och Bahamas, cirka 5 000 kilometer från nordvästra Europa. Sargassohavet är inte bara en stor roman, det är många lysande böcker i en.« | Laura Fish, The Independent »När Sargassohavet ångar av kamp mellan ›vita negrer‹ och ›svarta negrer‹ och rastänkandet, färgtänkandet, impregnerar varje rad i dessa människors liv blir det en minst sagt nyttig tankeställare för en samtida läsare.« | Thomas Nydahl, Tidningen Kulturen Sargassohavet utspelar sig i det tidiga 1800-talets Västindien, mitt i den förrädiska naturens överdådiga grönska. Antoinette Cosway gifter sig med den unge engelsmannen Edward Rochester.

RELATERADE BÖKOR