Samael

Samael - Jorun Modén | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jorun Modén
DIMENSIONERA
4,11 MB
FILNAMN
Samael.pdf
ISBN
7553662748311

BESKRIVNING

Samael och hans två bröder tillhör de Odödliga, ett folkslag som levt sida vid sida med människor sedan tidernas begynnelse. Men varför har Samael en fallen ängels namn, ett namn som betyder ”Guds gift” och förebådar död? Fantastik vävs samman med realism i en berättelse om tre bröder, baserad på Döda havsrullarna och andra autentiska dokument.Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har studerat i Frankrike, Sverige och England, och har en engelsk fil kand i forntida och medeltida litteratur och språk. Uppmärksammade verk är Embla, Socioterna och Vidunder.Jorun Modéns skönlitterära debut, fantasyromanen Samael som nu återutges i pocketformat, kom ut 2006 på Wela Förlag. Den rosades i media, och ett kapitel ur boken utvaldes att ingå i antologin Svenska i dag: Från Tolkien till Thydell (NoK 2008).”Detta är ett av de intressantaste bidragen till fantasygenren som har skådats på länge” BTJ. ”Att Neil Gaiman och Philip Pullman bör räknas in bland förebilderna tillsammans med det klassiska mytologiska stoffet från Bibeln till de isländska gudasagorna gör inte saken sämre” DN. ”... det är en bra bok som förtjänar läsare utanför genrens vanliga fans” Ny Tid (Finland)

„sami" - ślepy, lub aram. „samu" - jad, trucizna.

Samael is often accorded with Satan because he often has grim and ... With SAMAEL heavy ordnances wallow to darkest fronts. Industrial Black Metal armed with a wind section passes shivery synthesizers.

RELATERADE BÖKOR