Blå lotus

Blå lotus - Hergé | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hergé
DIMENSIONERA
7,89 MB
FILNAMN
Blå lotus.pdf
ISBN
2799798205571

BESKRIVNING

I Blå lotus fortsätter den unge journalisten Tintin den resa som inleddes i Faraos cigarrer, nu vidare österut från Indien till Kina och Shanghai. Originalversionen publicerades första gången i albumformat 1936.  Inför det här albumet började Hergé göra grundliga förstudier för att kunna återge främmande miljöer och kulturer på ett realistiskt sätt i serien. I och med Blå lotus tar Hergé, och med honom den fransk-belgiska seriekonsten, ett stort kliv framåt. De nio första Tintinäventyren tecknade Hergé ursprungligen i svartvitt. Originalversionerna av Tintins äventyr skiljer sig i varierande grad från de senare färgversionerna av samma titlar. Gemensamt för alla är att de har betydligt fler sidor än färgalbumen och att serierutorna är större. Varje album innehåller också ett mindre antal helsidesplanscher i färg. Samtliga album kommer nu för första gången att ges ut på svenska i ett utförande snarlikt det ursprungliga. 

Originalversionen publicerades första gången i albumformat 1936. Inför det här albumet började Hergé göra grundliga förstudier för att kunna återge främmande miljöer och kulturer på ett realistiskt sätt i serien.

Blå Lotus är ett brokigt litet caféet som har funnits en halv trappa ner på Katarina Bangata sedan 1995. Hit kommer många Söderbor och andra gäster för att äta, fika eller ta en öl eller ett glas vin i mysig cafémiljö med inspiration från olika delar av världen. Blå Lotus var helig för de gamla egyptierna.

RELATERADE BÖKOR