Den store Blondino

Den store Blondino - Sture Dahlström | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sture Dahlström
DIMENSIONERA
7,71 MB
FILNAMN
Den store Blondino.pdf
ISBN
6039908510182

BESKRIVNING

Den store Blondino är berättelsen om dansaren och avantgardefilmaren Fitzenstrahl, om hans många projekt, om hans eruptiva filminspelningar och konvulsiva kvinnoerövringar.Fitzenstrahl (kallad Den store Blondino) bor i en sminkloge i en kombinerad teater & bordell i Paris med sina böcker, sin Bolexfilmkamera och sitt klippbord. Han anordnar experimentfilmvisningar i en liten kvarterssalong med trettio projektorer i gång samtidigt från alla håll, filmen syns överallt, på väggar, tak, publik. Han förför kvinnor i mängd, primadonnan ballerinan Erika von Herrlichhausen, finlandssvenskan Lotta, den latinamerikanska poetissan Josefita Castrato.Det här är romanen valdes i en utförlig omröstning i Sture Dahlströmsällskapet till Stures allra bästa bok.STURE DAHLSTRÖM (1922-2001) har med romaner som Änglar blåser hårt och Den store Blondino fått positionen som Sveriges främste beatförfattare. Han fick uppleva något ovanligt, att ett litterärt sällskap bildades till hans ära medan han ännu levde.

1-2 av 2. Skicka Skriv ut Markera alla Avmarkera alla Spara sökning.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.

RELATERADE BÖKOR