Skräckresan med Titanic

Skräckresan med Titanic - Kim M. Kimselius | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kim M. Kimselius
DIMENSIONERA
12,43 MB
FILNAMN
Skräckresan med Titanic.pdf
ISBN
8285621309402

BESKRIVNING

Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet."Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget."Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget."Det här är en spännande och medryckande bok där fakta och fantasi varvas på ett smidigt, nästan omärkligt sätt. Livet och miljön ombord på båten är levande beskrivet. Det känns som om du själv är där och upplever samma äventyr som Ramona och Theo. Läs den!" Bibliotekarie Mariann Toftebjörk"Här behålls spänningen hela tiden. För även om man vet hur det går med båten, så följer jag människorna med andan i halsen och det här är en riktig nagelbitare!" Ulrica Lejbro"Ett bra berättartekniskt grepp är att använda sig av datum och klockslag, så som du gör. Det gav inlevelse till texten... All heder åt dig, Kim! Du lyckades respektfullt levandegöra detta omtalade och mytomspunna fartyg. Varmt tack för att du delade med dig av läsningen!" Lärare Cecilia Lövgren"Kim M Kimselius tar med oss på ett FANTASTISKT äventyr. När jag satt och läste det här i morse var det så att håret reste sig på armarna." Bokhandlare Ulrika Larsson."Jag sträckläste boken och när den tog slut blev jag överraskad, för att den tog slut så snabbt. --- Det kändes som om man var med om det verkliga Titanic. --- Det här är en bok som jag kan rekommendera till alla." Bokbloggen Miniscorner

Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradi... I Historien om Titanic får man hela den tragiska historien om världens största och lyxigaste atlantångare.

Jag har länge velat läsa en av Kims böcker. Nu fick jag chansen. Färdigt omslag till Skräckresan med Titanic Helt färdigt omslag till Skräckresan med Titanic när vi har fixat till titeln på omslaget.

RELATERADE BÖKOR