Othello

Othello - William Shakespeare | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
William Shakespeare
DIMENSIONERA
3,29 MB
FILNAMN
Othello.pdf
ISBN
3642876515750

BESKRIVNING

Den mauretanska ädlingen Othello gör karriär i staten Venedigs tjänst. Han stiger i graderna till general och kan till och med gifta sig med den sköna Desdemona - fast han är svart. Hans framgångar väcker fänriken Jagos hämndlystnad. Under falskt sken av ärlighet och vänskap får Jago Othello att tvivla på Desdemonas trohet. Othello är en man som sätter hedern högst av allt, därför får Jagos smygande förtal mot Desdemona en förödande verkan på honom. Blotta misstanken att det kan finnas en fläck på hennes heder skakar honom djupt och leder till slut till att han dödar sin älskade. Othello av William Shakespeare. Övers. Mats och Lars Huldén. Omslagsill. Per Åhlin

Han ber därför Jago att bära brev till skeppskaptenen för vidare-befordran till senaten. Jago berättar för Othello om Brabantios ilska.

Othello har spelats 97186 gånger. På CoolaSpel.nu spelar du de bästa spelen helt gratis online.

RELATERADE BÖKOR