Skönhet är ett sår

Skönhet är ett sår - Eka Kurniawan | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eka Kurniawan
DIMENSIONERA
12,1 MB
FILNAMN
Skönhet är ett sår.pdf
ISBN
6792051066093

BESKRIVNING

En av årets bästa böcker enligt: Publishers Weekly, The Guardian, Kirkus Reviews, New York Times, Harpers Bazaar, Oprah's Book Club, Flavorwire, Reading, Flavorwire, Literary HubEn eftermiddag i mars månad reser sig Dewi Ayu ur sin grav efter att ha varit död i tjugoett år. Under tiden hon varit borta har stora förändringar skett, både i hemlandet och i hennes egen familj, och nu är det dags att ställa allting till rätta. Dewi Ayu är staden Halimundas mest kända kvinna. För att klara av sin försörjning var hon som ung tvungen att prostituera sig och både hon och hennes fyra döttrar måste kämpa för att överleva i en tid med ständiga omvälvningar; från de sista åren som nederländsk koloni, Japans invasion under andra världskriget, revolution och diktatur fram till den slutgiltiga frigörelsen. I ett samhälle där männen har all makt tvingas de ständigt föra en kamp mot brutalitet och galenskap, samtidigt som de upplever oförglömliga stunder av kärlek och stark vänskap. Eka Kurniawans storslagna roman Skönhet är ett sår är en läsupplevelse utöver det vanliga. Den varvar det moderna Indonesiens tumultartade historia med folkliga berättelser, komedi med tragedi, drömmar med verklighet.  Röster om boken:"Det är flyt i språket, en mycket trevlig bok i en lässtol 'i skuggan på terassen'. Nilssons förlag har varit framme igen."Bloggen Kring böcker"Ett fantastiskt läsäventyr. Det är bara en njutning att få plöja igenom den här boken. Läs den!" Yukiko Duke"Så oerhört bra och definitivt tankeväckande och minnesvärd. Läs den! Betyg:5»Bloggen Bina's Books"Originell och mäktig. Och vem vet, kanske kan Nobelpriskommittén om några år överväga att ge Kurniawan det pris som aldrig tidigare har gått till Indonesien?" Le Monde "Kurniawan är på många sätt en litterär arvtagare till Günter Grass, Gabriel García Márquez och Salman Rushdie." New York Review of Books"En storslagen berättelse." Publishers Weekly"En fantastisk upplevelse att läsa boken." Kulturmagasinet Kulturbloggen"Eka Kurniawan har skrivit en hela tiden fascinerade underhållande, upprörande, humoristisk släktberättelse med en mörk fond i bakgrunden. Vi får hoppas att denna berättelse får många läsare". Bloggen En trave böcker"Sprudlande och charmig. En hög ambition som har förverkligats i överflöd." Kirkus Reviews"En mästerlig roman som man inte får missa." Oprah.com"Stämningsmättad och intensiv, med många riktigt färgstarka skildringar och syrlig humor." New York Times

Det var med höga förväntningar som jag tog mig an Eka Kurniawans tegelsten "Skönhet är ett sår". Omslaget tycker jag är jättefint och första meningen i boken fångade definitivt mitt intresse! Eka Kurniawan - Skönhet är ett sår Den indonesiske författaren Eka Kurniawan romandebuterade 2002 med Skönhet är ett sår , som nu publiceras på svenska.

Read 1,299 reviews from the world's largest community for readers. En eftermiddag i mars månad reser sig Dewi Ayu ur sin grav ef... Bokens titel: Skönhet är ett sår Författare: Eka Kurniawan Originalets titel: Cantik Itu Luka Översättare: Stefan Danerek från Indonesiska Förlag & år: Nilsson förlag 2017 Antal sidor: 568 Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito (engelska), CDON Läst format: Bok GoodReads medelbetyg: 3.94 Boktipset förväntat betyg: 3.7 Betyg: 5 Handling Dewi Ayu som har varit död i… "Skönhet är ett sår" - märklig roman av Eka Kurniawan Written by Maria Ragnarsson on mars 9th, 2018.

RELATERADE BÖKOR