Tills vattnet stiger

Tills vattnet stiger - Maryse Condé | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maryse Condé
DIMENSIONERA
5,35 MB
FILNAMN
Tills vattnet stiger.pdf
ISBN
2333255415986

BESKRIVNING

Dramatisk berättelse från Karibien, av ständiga Nobelprisfavoriten Maryse Condé."Tills vattnet stiger är en förtätad, mångbottnad roman med stor lyskraft. - Svenska Dagbladet"En roman i världsklass." - CorrenTills vattnet stiger är en gripande berättelse om människans behov av gemenskap och tillhörighet, oavsett släktskap och nationell härkomst. Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i ett Afrika märkt av fattigdom och statskupper, har han slagit sig ner på sin mors hemö Guadeloupe. Slumpen gör att han får ta hand om barnet Anaïs vars mor Reinette dör vid förlossningen. Babakars liv får en helt ny mening och han bestämmer sig för att resa till Reinettes hemland Haiti för att söka efter Anaïs släktingar. Men Haiti plågas av politiskt våld och naturens raseri, och när Babakar börjar undersöka Reinettes bakgrund ställs han inför mörka hemligheter.Maryse Condé är född 1937 på Guadeloupe och anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner och är flerfaldigt prisbelönad. Hon är professor emerita vid Columbia University i New York. Kritikerröster om Maryse Condés tidigare böcker på svenska: "En författare i Nobelprisklass." - Dagens nyheter"Om du har bestämt dig för att bara läsa en enda postkolonial roman i livet, är det Desirada av Maryse Condé du ska läsa. Den sammanfattar allt." - Borås Tidning

Reningssteg. Några vanliga reningsmetoder visas här men ta gärna reda på hur vattnet renas där du bor.

När Babakar söker efter hennes släkt, dras han in i en härva av märkliga händelser. Ämne: Skönlitteratur, ... Tills vattnet stiger är en mustig och dramatisk berättelse om livets grymhet.

RELATERADE BÖKOR