Sörjen som blev

Sörjen som blev - Anna Takanen | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Takanen
DIMENSIONERA
12,80 MB
FILNAMN
Sörjen som blev.pdf
ISBN
7219889966954

BESKRIVNING

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen.Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Sverige. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa hade stupat i kriget och hans mamma hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Sverige.Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn. Pappan och dottern åker till Finland, de pratar, han är länge tyst, men hon får honom att berätta mer och mer tills de båda inser att krig aldrig lämnar en i fred.

Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa hade stupat i kriget och hans mamma hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn.

Alla som deltagit i SV:s bokcirkel "Sörjen som blev" blir senare under hösten inbjudna till föredrag och samtal med Anna Takanen, på Lysgränd 1, Västerås. Anna Takanens "Sörjen som blev" är den andra boken på kort tid som visar hur tätt sammanflätad den svenska och finska historien är. Och samtidigt vitt skild åt. I den självbiografiska romanen Sörjen som blev återvänder Anna Takanen till sin fars historia.

RELATERADE BÖKOR