Drömhjärta

Drömhjärta - Cecilia Samartin | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cecilia Samartin
DIMENSIONERA
9,32 MB
FILNAMN
Drömhjärta.pdf
ISBN
5498009565635

BESKRIVNING

En gripande berättelse om kärlek och sorg, hopp och vänskap.»Gråtfaktorn är stor och flera gånger kisar jag för att se texten bakom tårfyllda ögon. « Vagabond»Omöjlig att sluta läsa. Det är sådan berättelse som fångar från första sidorna.« Tidningen Kulturen»En rörande berättelse om vänskap. « ETC.nuCecilia Samartin har sålt i en halv miljon exemplar i Norge och har puttat ner både Stieg Larsson och Dan Brown från bästsäljarlistorna.Kusinerna Nora och Alicia lever ett bekymmerslöst liv på 1950-talets Kuba, två små flickor som möjligen oroar sig för om det kommer att bli regn på förmiddagen. Det är den vackra, blonda Alicia som är den drivande av de två, och den försiktigare Nora hänger glatt med. Alicia har stora planer för deras framtid. Ibland ska de bli balettflickor på Copacabana, ibland tänker de ansluta sig till en cirkus och lära sig att gå på lina och rida på elefanter. Eller bygga en flotte och åka till New York.När Fidel Castro tar makten på Kuba förändras deras liv för alltid. Nora och hennes familj bestämmer sig för att lämna Kuba, medan Alicias far tror på revolutionen och stannar kvar.I USA kämpar Nora med den amerikanska livsstilen, men fortsätter vara kuban i själ och hjärta. Hon släpper aldrig drömmen om sin barndoms Kuba. Alicias liv blir fattigt och hårt, på ett Kuba som inte har mycket gemensamt med Noras drömmar, ett land där varje dag är en kamp och där hungern driver människor till desperata handlingar.Drömhjärta handlar om kärlek, om den vuxna kärleken mellan man och kvinna, och om två kvinnors kärlek till sitt land.Se en film om boken här:

- Helsingborgs Dagblad 6 kommentarer till Drömhjärta Att läsa är att resa och den här läsningen tog mig med på en resa till Kuba, ett land som jag faktiskt vetat märkligt lite om fram till nu. Jag vet inte om boken har gett mig den mest nyanserade och bästa bilden av Kuba före och efter revolutionen, men det har hur som helst varit en riktigt fängslande läsning. Drömhjärta handlar om kärlek, om den vuxna kärleken mellan man och kvinna, och om två kvinnors kärlek till sitt land.

Tomtstorleken är ca 5757 kvm. Sist Cecilia Samartin skrev om Kuba var det i romanen Drömhjärta, en av hennes absolut mest älskade böcker.Hon säger själv att hon länge velat, men att hon väntat på rätt ämne. Nu har hon sannerligen hittat det i denna starka berättelse om de händelser som utspelade sig under kubavåren. Sist Cecilia Samartin skrev om Kuba var det i romanen Drömhjärta , en av hennes absolut mest älskade böcker.

RELATERADE BÖKOR