Det brinnande trädet : roman

Det brinnande trädet : roman - Mare Kandre | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mare Kandre
DIMENSIONERA
7,61 MB
FILNAMN
Det brinnande trädet : roman.pdf
ISBN
5027766604847

BESKRIVNING

”De åkte länge i tysthet –Men vid middagstid klev plötsligt en svartklädd man fram mellan granarna längre uppåt vägen, som om han stått stilla inne bland träden och väntat på dom – De märkte det knappt först.De satt så obönhörligt djupt försjunkna och slukade.Men mannen stod stilla och väntade i det höga gräset vid dikesrenen, han hade klivit ut ur den intilliggande skogen svårt haltande, andtruten och vild, gripit tag om det stela högerbenet, tagit sats och dragit det med sig ett steg.Innan de kommit tillräckligt nära kunde If ändå se hur hans ansikte var bistert och spänt–”Det är som om ett gammalt fotografi av en fattig nybyggarfamilj långsamt börjar röra sig i Mare Kandres nya roman. Berättelsen skildrar familjens mödosamma färd för att begrava sina döda. Genom Kandres täta språk, fyllt av sinnesintryck och förnimmelser, kommer gestalterna oss nära, där de rör sig små och ömkliga i ett stort och obarmhärtigt landskap som bjuder ständigt motstånd. I sin utsatthet hyser de en seg och envis värdighet, en ordlös kärlek –Mare Kandre (1962-2005), var tjugotvåår då hon väckte uppseende med sindebutbok, barndomsskildringenI ett annat land, 1984. Med sitt täta ochmättade språk har hon därefter ståttfram som en av det mest särprägladeförfattarna i sin generation.Efter böcker som Bebådelsen, Bübinsunge och Aliide, Aliide, som på olikasätt skildrar övergången från barndomtill vuxenhet, skrev Mare Kandre en svitromaner och prosalyrik som tog avstampi myt och saga. Det har varit kraftfulla historier med ettvällustigt flödande språk där svärtan alltmer kom attgenomsyras av en drastisk humor och satir.

Det finns två huvudsakliga säsonger i Amazonas, regnsäsongen och den tre till fem månader långa torrperioden. Det brinnande trädet (1988) har råkat bli mitt allra första bokliga möte med Mare Kandres författarskap och boken har väckt ett sug efter mer. Jag lånade boken på biblioteket för den finns inte längre att köpa.

Köp boken Det brinnande trädet : roman av Mare Kandre (ISBN 9789197669672) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR