Barabbas

Barabbas - Pär Lagerkvist, K. G. Hammar | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pär Lagerkvist, K. G. Hammar
DIMENSIONERA
4,9 MB
FILNAMN
Barabbas.pdf
ISBN
7635155025539

BESKRIVNING

Barabbas med förord av KG HammarRomanen Barabbas fick stort genomslag när den utkom 1950 och sägs vara avgörande för att Pär Lagerkvist året efter tilldelades Nobelpriset i litteratur.Barabbas handlar om rövaren som döms till döden, men som benådas då Jesus från Nasaret korsfästs i hans ställe. Händelserna på Golgata ger Barabbas ingen ro och han blir en grubblande enstöring. Barabbas läses av Jonatan StensonAndra Lagerkviststitlar utgivna av A Nice Noise: Bödeln med förord av Jonas Gardell Uppläst av Magnus RoosmanDvärgen med förord av Petter Alexis Askergren Uppläst av Magnus Roosman

Fast när man så befaller kryssar han helt sonika över det. Barabbas lever kvar i våldets princip. Barabbas var en rövare som fångades och skulle avrättas, men benådades och Jesus avrättades i stället.

Då låter han rista in Jesusnamnet på baksidan av den bricka han bär om halsen. Fast när man så befaller kryssar han helt sonika över det.

RELATERADE BÖKOR