Rödby-Puttgarden

Rödby-Puttgarden - Helle Helle | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Helle Helle
DIMENSIONERA
6,90 MB
FILNAMN
Rödby-Puttgarden.pdf
ISBN
4132960047740

BESKRIVNING

Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman "Ner till hundarna". Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.När Helle Helles Rödby-Puttgarden kom ut i Danmark valdes den av kritikerna till årets bästa roman. Helle Helle har också själv växt upp i Rödby, och är född 1965. Vad handlar den boken om ... Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn, på den danska sidan vid färjelinjen Rödby-Puttgarden. Men denna roman är ingen deckare. Istället är det en berättelse på hemingwayskt vis. Två systrar bor tillsammans i en lägenhet i Rödbyhamn och arbetar i parfymeriet på färjorna. Tine har fått en baby och Jane vill inte fortsätta studera i Köpenhamn utan kommer tillbaka. Män kommer och går i deras liv, precis som män gjorde hos systrarnas mor. "intensivt och lysande"Christel Persson, GT"Sällan bär en skenbart trivial text på så stor och skälvande innebörd."Jan Karlsson, Bohusläningen"vältempererad, tonfallssäker realism"Nina Lekander, Expressen" man vet att det stora och hemska livet utspelar sig under ytan."Anders Paulrud, Aftonbladet"en ovanligt kärleksfull gestaltning"Ingrid P Bosseldal, Göteborgs-PostenHelle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på svenska. I Danmark är hon redan en etablerad författare, med rykte om sig att skriva på hemingwayskt vis.

Romanen handlar om författarens uppväxtmiljö i det lilla samhället Rödby, innan hon sökte sig till universitetet inne i Köpenhamn. Scandlines färjor Rödby-Puttgarden med färjeavgångar varje halvtimma dagtid och lite glesare under kvällar och nätter. Färjeöverfarten mellan Rödby och Puttgarden tar ca 45 minuter.

Köp Rödby-Puttgarden av Helle Helle på Bokus.com. Pris: 51 kr. pocket, 2007.

RELATERADE BÖKOR