Bysantinsk antologi

Bysantinsk antologi - Jan Olof Rosenqvist | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Olof Rosenqvist
DIMENSIONERA
12,61 MB
FILNAMN
Bysantinsk antologi.pdf
ISBN
6092005380293

BESKRIVNING

Den bysantinska litteraturen är tämligen okänd och få bysantinskatexter har blivit översatta till svenska. Historieverken av Prokopios, Mikael Psellos och Anna Komnena är de viktigaste undantagen, men det finns mer i denna litteratur som kan intressera moderna läsare. Här finns undersköna hymner, dråpliga legender, heliga dårar och blodiga krisscener, de allra flesta nu för första gången i svensk översättning. Få av dem är litterära mästerverk, många fler är i högsta grad levande litteratur.

Lita på att det ljusnar : 71 krönikor - inb 225,00 kr; Bysantinsk antologi: texter från tusen år i svensk översättning Rosenqvist, Jan Olof Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Languages, Department of Linguistics and Philology. Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Historik.

men vad mÅnga inte vet Är att det hÄr adjektivet kommer frÅn namnet pÅ ett stort rike som blomstrade i nÄstan 1 200 År. Inom ramen för grekiska och bysantinologi studeras texter skrivna på grekiska från ca 700 före vår tideräkning fram till 1400-talet. Metodologiskt finns ett flertal inriktningar representerade i Uppsala, såväl textkritik och litteraturvetenskap som språkhistoria och kodikologi. Antologi och Kalle Anka & C:o · Se mer » Konstantinos Kefalas.

RELATERADE BÖKOR