Patrioter

Patrioter - Astrid Trotzig | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Astrid Trotzig
DIMENSIONERA
4,69 MB
FILNAMN
Patrioter.pdf
ISBN
6634862859472

BESKRIVNING

Begreppet patriotism är laddat i vår tid. Det kan ha med hemkänsla och tillhörighet att göra, med kärleken till naturen och platserna där vi har våra rötter men också med gränsdragning, uteslutning, utrensning I Astrid Trotzigs nya berättelse finns alla de här innebörderna satta i spel.     Romanen spänner över tiden från 40-talet fram till nu, och beskriver några människor ur olika generationer som var och en på sitt sätt kan beskrivas som patriot.      Irma kommer som krigsbarn från Finland till en gård i Sundsvallstrakten. Det är inte lätt för henne att anpassa sig, ändå blir det så att hon stannar kvar i Sverige resten av sitt liv. Men hon bär alltid på en längtan tillbaka, en nostalgi efter det hon förlorat. På gården där hon växer upp bor också hennes fosterfars bror Mats, en ensling som aldrig accepterar Irma. Han hittar så småningom sin tillhörighet i hembygdsförening och jaktlag, men dras efter hand till mörkare, organiserade krafter som verkar över hela landet, i det fördolda. Irma får två söner, och en av dem, Erik, börjar i tonåren beundra Mats och söka sig till honom. Han blir hans adept, får en roll i organisationen och flyttar till Stockholm, och när romanen inleds befinner han sig mitt i planläggningen och uppladdningen för en stor aktion. En småbarnsmamma hör till de utvalda offren, och skildringen av Eriks närgångna bevakning av henne har en smygande hotfullhet som kan påminna om spänningen i en deckare men blir en skrämmande påminnelse om vars och ens sårbarhet mitt i vårt skenbart trygga och vanliga vardagssamhälle.

Köp boken Patrioter av Astrid Trotzig (ISBN 9789100109349) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans.

Framsida | Baksida. Patrioter 1992 Följ film Följer film Sluta följ Nu på DVD/BR Lista 1 Följ Följer Sluta följ 0 Dela Action Drama Gangster Thriller USA 112 MIN Engelska Synopsis Med tiden som underrättelseagent bakom sig, har den förra CIA-analytikern Jack Ryan rest med fru och barn på semester till London. Men ... Patrioter, finns de och vad står ordet Patriot för 2007-09-19 23:38 #0 av: Susanne Tyvärr har ordet Patriot blivit urlakat och förvanskat av många och då jag själv är en patriot i ordets rätta bemärkelse känner jag ett behov av att få förklara för andra vad det egentligen innebär. Svenska: ·person som engagerar sig för sitt land och arbetar för dess välgång Besläktade ord: patriotisk, patriotism Sammansättningar: lokalpatriot··patriot Se Johan Falk: De 107 patrioterna (11) online här.

RELATERADE BÖKOR