Mellan klan och stat : Somalier i Sverige

Mellan klan och stat : Somalier i Sverige - Per Brinkemo | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Brinkemo
DIMENSIONERA
6,21 MB
FILNAMN
Mellan klan och stat : Somalier i Sverige.pdf
ISBN
6995252706273

BESKRIVNING

Mellan klan och stat är en resa i historien från Somalia till Sverige.  På vägen väcks fundamentala frågor om samhällets natur. Var söker vi hjälp i nöden? Hur formas våra normer? Vem kan man lita på? Finns det svar som överbryggar gapet mellan klanen och den liberala staten? Mellan klan och stat publicerades första gången 2014. Den har haft stor betydelse för integrationen av Sveriges sjuttiotusen somaliska invandrare och i grunden förändrat skolors och myndigheters förståelse för klankulturer. Till 2020 års utgåva har författaren skrivit ett nytt kapitel om reaktionerna på boken och det genomslag som begreppet klan har fått i svensk debatt de senaste åren.  Per Brinkemo (f. 1960) är journalist och författare. Han har under flera år arbetat med integrationsfrågor inom ramen för Somaliland Förening i Rosengård i Malmö.

I dag finns det närmare 50 000 somalier i Sverige. Men kunskapen om somalisk kultur och om livsvillkoren för de somaliska invandrarna är låg.

I dag finns det närmare 50 000 somalier i Sverige. Men kunskapen om somalisk kultur och om livsvillkoren för de somaliska invandrarna är låg.

RELATERADE BÖKOR