Cthulhu vaknar

Cthulhu vaknar - H. P. Lovecraft | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
H. P. Lovecraft
DIMENSIONERA
5,61 MB
FILNAMN
Cthulhu vaknar.pdf
ISBN
5734409954534

BESKRIVNING

"...jag kan inte låta bli att omläsa den emblematiska The call of Cthulhu från 1928 i denna praktfulla utgåva med François Barangers illustrationer." - Jonas Thente, Dagens Nyheter"Den nya utgåvan av Cthulhu vaknar från Fria Ligan är ett riktigt samlarexemplar av en tidlös klassiker. Fans av kosmisk skräck bör göra plats för denna i sin bokhylla."- Daniel Rydelius, VarvatH.P. Lovecraft är en av den amerikanska skräcklitteraturens allra största författare. Med sina noveller om kosmisk skräck, uråldriga gudar och fasansfulla kulter i Massachusetts 1930-tal har han varit stilbildande och hyllats av bland annat Stephen King och Guillermo del Toro. Kanske mest känd av Lovecrafts alla berättelser är Cthulhu vaknar (The Call of Cthulhu) som här återges i sin helhet med målningar av närmast filmisk kvalitet av den franske konstnären François Baranger. I Frankrike har boken gjort succé och sålt slut första upplagan på några veckor. Nu kommer den på svenska i ett lyxigt och påkostat storformat. Lovecrafts klassiker har aldrig tidigare varit så här vacker.

Lovecraft Dubbel skräckupplevelse i mäktig klassiker Texten är fri från redigeringar så språket kan stundtals upplevas något ålderdomligt, tillika är de rasistiska inslagen påtagliga" "Cthulhu vaknar" tar sitt avstamp vintern 1926-27, boken är ursprungligen utgiven februari 1928, i och med att den fiktive personen George Gammell Angell dött under mystiska omständigheter, 92 år gammal. Författarjaget, en avlägsen släkting och arvinge, får ansvar för att ta hand om arvet. Jag tror att Cthulhu vaknar är en perfekt inkörsport för personer som är nyfikna på H.P.

Det kan mycket väl vara skräckgubbens mest ikoniska verk fylld med de ingredienser som gjort författaren så hyllad långt efter sin bortgång. Cthulhu vaknar. av H.

RELATERADE BÖKOR