Håll käften och var söt

Håll käften och var söt - Vita Andersen, Helena von Zweigbergk | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Vita Andersen, Helena von Zweigbergk
DIMENSIONERA
4,15 MB
FILNAMN
Håll käften och var söt.pdf
ISBN
3489408095195

BESKRIVNING

Barnen i Vita Andersens noveller är skyddslösa och utsatta. Långsamt inser de att livet styrs av hårda regler och motvilligt anpassar de sig till en värld där människors grymhet, fientlighet, förfall och avund är vardag. De lär sig hålla käft och som vuxna formas de att leva upp till rådande kvinnoideal. Krampaktigt försöker de förvandla sin verklighet efter allehanda drömrecept. ”Håll käften och var söt” är drabbande och mörk, skriven med en skarp blick för detaljerna men också med en rå och förlösande humor. Vita Andersens novellsamling slog ner som en bomb när den kom ut första gången på svenska 1979, och äger fortfarande kraften att beröra på djupet. En modern klassiker redo att upptäckas av en ny generation.

Vita Andersens novellsamling slog ner som en bomb när den kom ut första gången på svenska 1979, och äger fortfarande kraften att beröra på djupet. Håll käften och var söt Med barnets blick på vuxenvärldens svek. Vita Andersen slog igenom stort vid debuten med diktsamlingen "Trygghetsnarkomaner" 1977.

Mödrar som inte vill ha sina döttrar, som slår, super och luras. Håll käften och var söt var titeln på en novellsamling om kvinnor av den danska författaren Vita Andersen utgiven på svenska 1979. I dag kom jag att tänka på den igen.

RELATERADE BÖKOR