Mjölkbudet

Mjölkbudet - Anna Burns | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Burns
DIMENSIONERA
4,21 MB
FILNAMN
Mjölkbudet.pdf
ISBN
9804897311960

BESKRIVNING

Hon är arton år och bor i en no-go-zon, hon rör sig gärna till fots. Här är det farligt att äga reservdelar till en Bentley, eftersom bilmärket kommer från ockupationsmakten. Han som kanske är hennes pojkvän flyttar runt delarna i sitt hem för att inte bli avslöjad. Och mannen som kallas för mjölkbudet verkar följa efter henne, med oklart uppsåt. Här råder en latent militär konflikt, i vilken alla på ett eller annat sätt är indragna. Rykten florerar, stadens hundar avlivas över en natt. Med stort siktdjup tecknar Anna Burns en ung flickas utsatta position i ett religiöst, traditionellt samhälle, där paranoian sedan länge ockuperar människornas kroppar. Anna Burns föddes 1962 i Belfast, Nordirland. Mjölkbudet, som belönades med Man Booker-priset 2018, National Book Critics Circle Award och flera andra utmärkelser, är den första av hennes böcker som översätts till svenska. »Det var mycket länge sedan jag läste en roman som gjorde mig så här förtjust, ja golvad! Burns förmåga att med full kontroll på stilmedlen loda djupen och lyfta gestaltningen till stor konst gör att jag nu vill läsa allt av henne. På originalspråk eller i översättning, det är helt upp till förläggare Nirstedt och översättare Peter Samuelsson.« Martin Lagerholm, Ystads Allehanda»... en universell historia som berättar hur människor agerar när våldet är en integrerad del av samhället.« Maria Schottenius, Dagens Nyheter

En artonårig, icke namngiven kvinna, berättaren, blir plötsligt tvungen att navigera omkring en äldre, gift man, en uppsatt figur inom paramilitären - "mjölkbudet" kallad. Mjölkbudet, som belönades med Man Booker-priset 2018, National Book Critics Circle Award och flera andra utmärkelser, är den första av hennes böcker som översätts till svenska. »Det var mycket länge sedan jag läste en roman som gjorde mig så här förtjust, ja golvad! Anna Burns belönades med Bookerpriset 2018 för romanen "Mjölkbudet" som nu kommer i svensk översättning.

Sök Exemplartyp Hembibliotek Samling Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer ; Bok Hjo bibliotek Åklagarens analogi med mjölkbudet. Till samma tidning gjorde Thomas Hertz en analogi för att beskriva hur han anser att tingsrätten missat att pröva åtalet: "Om jag får ditt förtroende att köpa en liter mjölk (warrant) för dina pengar, och får uppdraget att göra det till bästa möjliga pris. Mjölkbudet, som belönades med Man Booker-priset 2018, är den första av hennes böcker som översätts till svenska.

RELATERADE BÖKOR