En svensk kändis

En svensk kändis - Alma Kirlic | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Alma Kirlic
DIMENSIONERA
9,98 MB
FILNAMN
En svensk kändis.pdf
ISBN
8882993214536

BESKRIVNING

Alma kommer full av förväntan till Uppsala stadsteater där hon ska jobba som sufflös på den framimproviserade pjäsen Här är ditt liv Gösta. Teatern har sina särpräglade hierarkier och maktspel, en del är tydligt från första stund, annat är helt osynligt tills man trampar i klaveret.Medan arbetet med pjäsen pågår tänker Alma tillbaka på hur hon egentligen hamnade där. Uppväxten i Bosnien precis innan krigen som delade det gamla Jugoslavien, vännerna som blev kvar, pappan som dog. Inte minst minns hon mötet med Sverige, den märkliga känslan av att både bara vara en vanlig tonåring på besök och samtidigt vara stämplad som Flykting.En svensk kändis är en episodisk autofiktiv debutroman med en alldeles speciell ton, där komiken i fyndiga observationer och träffsäkra episoder så gott som alltid bär på en mörkare skugga. Det handlar om att bli svensk, eller inte, bli en del av det här samhället och ändå alltid vara lite utanför.

Alma är förväntansfull inför arbetet som sufflös på Uppsala stadsteater. Medan arbetet med den framimproviserade pjäsen pågår, tänker Alma tillbaka på uppväxtåren i Bosnien, ... Det svenska ordet "kändis" föddes i ett TV-program med de så kallade "Skäggen" i november 1963.

Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Nummer: 5506 Titel: En svensk kändis Författare: Alma Kirlic Förlag: Norstedts Utgivningsår: 2015 ISBN: 978-91-1-306809-1 Betyg: 5 av 5 Bokens första mening: Jag minns när jag var arton och träffade Björn Skifs. Om boken: En svensk kändis är en episodisk autofiktiv debutroman med en alldeles speciell ton, där komiken i fyndiga observationer och träffsäkra episoder så gott som alltid bär på en mörkare skugga.

RELATERADE BÖKOR