18 Noveller

18 Noveller - Marlen Haushofer | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marlen Haushofer
DIMENSIONERA
11,98 MB
FILNAMN
18 Noveller.pdf
ISBN
9589525038924

BESKRIVNING

Relationen mellan kvinnor och män dominerar i Marlen Haushofers noveller: det behöver inte vara mellan man och hustru, det kan också vara mellan mor och son, mellan lärare och elev, mellan en hyresvärdinna och hennes inneboende. Ibland lyssnar människorna inte på varandra, då studsar orden tillbaka till läsaren. En del av hennes novellfigurer är dagdrömmare, någon har mardrömmar. Några försvinner och dör.Översättaren Anders Björnsson har skrivit att ”hennes prosa är gnolande, inte påstående”. Han fortsätter: ”Det finns inga dygder, bara laster i denna väv av förbindelser, och den oreflekterade normaliteten är ingenting annat än ett fängelse för den absoluta majoriteten av människor. Man känner i Haushofers noveller doften av cigarrettrök, av lera, man hör slitna fraser, känner beklämning och modlöshet i luften.”I hennes universum är livet ofta skört men aldrig som ett torrt löv utan snarare som en svag rännil som inte riktigt vill torka ut.  

Den österrikiska författarinnan Marlen Haushofer (1920-1970) är mest känd för sin roman Väggen från 1963 - filmad och två gånger översatt till svenska. Här får du posta noveller som innehåller sex mellan personer under 18 år. En eller flera deltagare får vara över 18, men minst 1 måste vara under.

En novellsamling är oftast en tryckt bok som innehåller flera noveller skrivna av samma författare.En samling av olika författares noveller kallas antologi. Noveller Sökningen gav 59530 träffar. Använd menyn till vänster för att förfina träfflistan. Novellix är ett förlag som ger ut noveller av klassiska och samtida författare.

RELATERADE BÖKOR