När isarna smälter

När isarna smälter - Joël Baqué | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Joël Baqué
DIMENSIONERA
4,95 MB
FILNAMN
När isarna smälter.pdf
ISBN
8095330143943

BESKRIVNING

Det hela tar sin början i ett litet hörn av en loppmarknad där Louis, tystlåten änkling med stillsamt pensionärsliv, faller pladask för en magnifik uppstoppad kejsarpingvin. Det är kärlek vid första ögonkastet och snart har Louis förvandlat sin vind till ett veritabelt islandskap för ett helt dream team av uppstoppade pingviner. Hans stelfrusna tillvaro har äntligen återfått färg och värme, och den nya passionen sveper honom med sig på en resa till pingvinernas hemland Antarktis. När han till slut återvänder till Toulons hamn gör han det uppflugen på ett gigantiskt isberg, ditfraktat för en hisnande summa av ett företag som tillverkar dryck av smält polaris. På något obegripligt sätt, och ytterst motvilligt, har han under resans gång förvandlats till en världskänd miljökämpe och symbol för kampen mot global uppvärmning.

Redan om 25 år kan isen ha smält bort helt på somrarna. Nu varnar forskarna för att ekosystemet är på väg att kollapsa. När isen smälter, tar smältvattnet upp lika stor volym som den del av isen som befann sig under vattenytan.

Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att ... När havsisarna smälter kommer mer hav och land att synas.

RELATERADE BÖKOR