Samlade skrifter 1 : Ur de älskandes liv ; BIlder ; De utsatta

Samlade skrifter 1 : Ur de älskandes liv ; BIlder ; De utsatta - Birgitta Trotzig, Agneta Pleijel | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Birgitta Trotzig, Agneta Pleijel
DIMENSIONERA
9,85 MB
FILNAMN
Samlade skrifter 1 : Ur de älskandes liv ; BIlder ; De utsatta.pdf
ISBN
1204738347786

BESKRIVNING

Birgitta Trotzig (1929 2011) är en unik röst i svensk litteratur. Med en säregen poetisk pregnans kastar hon ett skoningslöst men samtidigt förlåtande ljus över människolivet. Prosa och lyrik, essäistik och debattinlägg hennes texter har alltid ett omisskännligt tilltal.   Samlade skrifter ges ut i tretton band. De första sju banden rymmer de skönlitterära verk Trotzig själv lät publicera, samtliga försedda med en nyskriven kommentar. I de två följande banden samlas alla hennes tryckta artiklar, essäer, förord, debattinlägg och andra texter om litteratur, konst, tro och politik. Återstående band omfattar tidigare opublicerat material, såväl skönlitterära texter som dagböcker och utkast.Det första bandet av Samlade skrifter innehåller författarens tre första böcker: Ur de älskandes liv (1951), Bilder (1954) och De utsatta (1957).Med ett förord av författaren Agneta Pleijel och kommentarer av litteraturforskarna Anna Cavallin, Daniel Pedersen och Ulf Olsson.

I denna nyutgåva som är den första delen finns Birgitta Trotzigs skönlitterära verk: "Ur de älskandes liv, "Bilder" och "De utsatta". Trotzig är lika mycket mästare på att skildra mänsklighetens elände som den mänskliga närvaron.

Början på en slutgiltig kanonisering, av en överväldigande litterär karriär. Det första bandet av Samlade skrifter innehåller författarens tre första böcker: Ur de älskandes liv (1951), Bilder (1954) och De utsatta (1957). Med ett förord av författaren Agneta Pleijel och kommentarer av litteraturforskarna Anna Cavallin, Daniel Pedersen och Ulf Olsson.

RELATERADE BÖKOR