Omfamningarnas bok

Omfamningarnas bok - Eduardo Galeano | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eduardo Galeano
DIMENSIONERA
4,99 MB
FILNAMN
Omfamningarnas bok.pdf
ISBN
5795006839112

BESKRIVNING

Eduardo Galeano är en av Latinamerikas främsta författare, som avled 2015. Hans mest omtalade bok är Latinamerikas öppna ådror. Han hade en ledstjärna som följde honom, även i exilen: "Ingensanning är större än sökandet efter sanning." När dessa krönikor i Omfamningarnas bok första gången gavs ut var militärdiktaturen i Uruguay borta och författaren hade återvänt från sin europeiska exil. Så här skrev en recensent i Svenska Dagbladet när boken översattes till svenska: "Ge bort den till någon ung människa som du tycker om. Om du läser den själv först, så har ni samtalsämnen i många år." Omfamningarnas bok innehåller många träffsäkra lyriska berättelser. Dessutom har författaren själv gjort alla fantasifulla illustrationer i boken. Så här skrev en recensent i New York när boken kom ut i USA: "EduardoGaleano är en utmanande radikal historieberättare, som Gabriel Garcia Marquez, som Isabel Allende, och som tidigare Pablo Neruda The Book of Embraces (Omfamningarnas bok) är en mosaik, eller Diego Riveras muralmålningar i ord."Eduardo Galeano tecknade som ung karikatyrer i veckotidningar, blev kulturjournalist och sedan chefredaktör. Redan när han var 31 år gavs Latinamerikas öppna ådror ut, en modig anklagelse mot europeisk och nordamerikansk kolonialism som gjorde succé världen över. Efter militärkuppen 1973 i Uruguay tvingades Eduardo Galeano fly, först till Argentina. När militärkuppen 1976 också kom till Argentina flydde han till Spanien. Det var där han började skriva krönikorna i Omfamningarnas bok, som publicerades i Spaniens största dagstidning. När han återvände till Uruguay 1985 fortsatte han skriva dessa lyriska betraktelser. Eduardo Galeano växte upp i Montevideo i Uruguay. Han blev både folkkär och en engagerad intellektuell med många böcker bakom sig. 2015 avled han 74 år gammal. 

Med ett namn som mitt roman . av Carola Hansson (E-media, E-bok, EPUB) 2012, Svenska, För vuxna. Eduardo Galeano, född 3 september 1940 i Montevideo, död 13 april 2015 i Montevideo, [1] var en uruguayansk författare, debattör och journalist.Galeano började med att teckna karikatyrer på en socialistisk veckotidning.

Hansmest omtalade bok är Latinamerikas öppna ådror. Han hade en ledstjärna som följde honom, även i exilen: "Ingensanning är större än sökandet efter sanning." Omfamningarnas bok är en krönikesamling som han själv också har illustrerat. Eduardo Galeano är en av Latinamerikas främsta författare, som avled 2015.

RELATERADE BÖKOR