Nätterna på Mon Chéri

Nätterna på Mon Chéri - Stefan Lindberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Lindberg
DIMENSIONERA
10,46 MB
FILNAMN
Nätterna på Mon Chéri.pdf
ISBN
8803455227635

BESKRIVNING

Fredagen den 28 februari tar den snart 33-årige Kenneth Swärd tunnelbanan in från Norsborg till Stockholms city. Han går på bio, äter på McDonalds och tillbringar sju timmar på sitt stamlokus Café Mon Chéri på Kungsgatan. En vecka senare ringer polisen på dörren och han tas in för ett första förhör. Det står snart klart för honom att han är misstänkt för medhjälp till mord på Sveriges statsminister Olof Palme.Avslöjad med namn och bild i svensk och internationell press blir han ett jagat villebråd. För att fly uppmärksamheten, polisens fortsatta avlyssning och allmänhetens hätska utfall slår han sig ner i USA.I december 1993 rapporteras han försvunnen, en månad senare hittas han mördad i en skogsbacke, trettio mil från sin bostad.Men i det fördolda fortsätter krafter att verka för att länka honom till det mord och den kväll som för alltid förändrade hans liv.Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum.Det är en roman om högersekter och hårdkokta kriminalinspektörer, fantombilder och frälsning, om en man som drömde om att bli huvudperson och till slut fick se sina drömmar bli alltför besannade.

Det handlar om 33-åringen dvs mannen som under en tid var misstänkt för mordet på Olof Palme. Stefan Lindberg: "Nätterna på Mon Chéri" Publicerad 2016-03-11 Stefan Lindbergs roman om den förste mannen som misstänktes för Palmemordet är ett lovvärt men problematiskt projekt. Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum. Jurydiskussion om "Nätterna på Mon Chéri" av Stefan Lindberg som är nominerad till Sveriges Radios Romanpris 2017. Nätterna på Mon Chéri roman.

Det är en roman om en man som hade motiv - hat mot sossestaten och dess främsta representant - och som först var knepig nog för att ... Nätterna på Mon Chéri är en roman av Stefan Lindberg. Jag skriver roman eftersom författaren menar att det är en roman.

RELATERADE BÖKOR