Mot den glittrande snön vid världens ände

Mot den glittrande snön vid världens ände - Eowyn Ivey | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eowyn Ivey
DIMENSIONERA
9,26 MB
FILNAMN
Mot den glittrande snön vid världens ände.pdf
ISBN
7708246678689

BESKRIVNING

5/5 i tidningen tara: "Porlande läsglädje. En fantastisk historia med svindlande naturskildringar och stark kärlek." En lysande berättelse om äventyr, kärlek och överlevnad från författaren till Snöbarnet, som nominerades till Pulitzerpriset. Vintern 1885 leder krigshjälten överste Allen Forrester en liten grupp män på ett omöjligt uppdrag: att resa uppför Wolverinefloden och kartlägga dess vidsträckta och vilda Alaskamiljö. Bakom sig lämnar han sin nyblivna fru Sophie, gravid med deras första barn, och Forrester skriver ner sina extraordinära äventyr med hoppet att hans dagbok når henne om han inte återvänder - för vem vet vad som finns bakom flodens krök dit ingen tidigare nått.  Omgivningarna kring Wolverinefloden är häpnadsväckande vackra och svårtillgängliga. Medan de kartlägger trakterna och samlar information om indianfolken, vars kunskap om naturen är olik allt de tidigare lärt sig, upptäcker Forrester och hans män den tunna gränsen mellan människa och vilt djur, levande och döda. Männen vet att de kommer att stå inför prövningar som hunger och livsfara, men kan inte komma ifrån känslan att något större, någon mystisk kraft, hotar deras liv.  Samtidigt, i Vancouver, drömmer Sophie om att få resa vid sin mans sida. Hon vet inte att vintern kommer att kräva lika mycket av henne som av hennes man, och att både hennes hopp och mod kommer att bli testade till bristningsgränsen. Hon upptäcker en ny teknik, fotograferingen. Kan den hjälpa henne genom de långa månaderna? Sanningarna Allen och Sophie upptäcker under loppet av detta deras ödesmättade år kommer att förändra deras, och alla deras efterlevandes, liv för alltid.Röster om Mot den glittrande snön vid världens ände:"En roman med ovanligt dokumentär prägel" - DN, Lotta Olsson"Det här är en bok som verkligen växer allteftersom man läser den och då man når slutet så inser man hur man fått uppleva något stort." - Bokbloggen Binas Books (5/5)"Det här är en alldeles underbar, helt fantastiskt och makalöst bra bok." - Bokbloggen Fantastiska berättelser 

Det är översten Alan Forrester som ska leda den. Det är tänkt att hans fru ska följa med, men då de upptäcker att hon är gravid blir hon förbjuden av det av läkaren.

Pris: 95:-5/5 i tidningen tara: "Porlande läsglädje. En fantastisk historia med svindlande naturskildringar och stark kärlek." En lysande berättelse om äventyr, kärlek och överlevnad från författaren till Snöbarnet, som nominerades till Pulitzerpriset. Titel: Mot den glittrande snön vid världens ände Författare: Eowyn Ivey Översättare: Johanna Svartström Bokförlag: Bazar Format: Inbunden Tryckt: 2017 Antal sidor: 446 Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus Tack till Bazar Förlag för boken! När jag hörde att boken Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivey handlade om en resa ut i det vilda i Alaska och att det ... Mot den glittrande snön vid världens ände utspelar sig 1885, när en expedition ska ge sig ut i Alaska.

RELATERADE BÖKOR