När isarna smälter

När isarna smälter - Joël Baqué | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Joël Baqué
DIMENSIONERA
4,52 MB
FILNAMN
När isarna smälter.pdf
ISBN
2590545849932

BESKRIVNING

Det hela tar sin början i ett litet hörn av en loppmarknad där Louis, tystlåten änkling med stillsamt pensionärsliv, faller pladask för en magnifik uppstoppad kejsarpingvin. Det är kärlek vid första ögonkastet och snart har Louis förvandlat sin vind till ett veritabelt islandskap för ett helt dream team av uppstoppade pingviner. Hans stelfrusna tillvaro har äntligen återfått färg och värme, och den nya passionen sveper honom med sig på en resa till pingvinernas hemland Antarktis. När han till slut återvänder till Toulons hamn gör han det uppflugen på ett gigantiskt isberg, ditfraktat för en hisnande summa av ett företag som tillverkar dryck av smält polaris. På något obegripligt sätt, och ytterst motvilligt, har han under resans gång förvandlats till en världskänd miljökämpe och symbol för kampen mot global uppvärmning.

När Hans Strand åkte till Svalbard första gången 2004 fanns det fortfarande havsis där isbjörnar kunde jaga säl. Hem / / När isarna smälter av Joël Baqué När isarna smälter av Joël Baqué Det hela tar sin början i ett litet hörn av en loppmarknad där Louis, tystlåten änkling med stillsamt pensionärsliv, faller pladask för en magnifik uppstoppad kejsarpingvin. När isarna på jorden smälter måste smältvattnet ta vägen någonstans, och det rinner ut i havet i slutändan. Ju varmare det blir på jorden, desto mer smälter isarna och desto mer smältvatten rinner ut i havet och gör så att havsnivån stiger.

Turismen på Island skildras i en dokumentärfilm som visas i Nordiska museets utställning "Arktis - medan isen smälter". Foto: Camilla Andersen/Nordiska museet Bild 1 av 2. När isen smälter är det lätt att förstå att bindningar bryts, det blir oordning och molekylerna börjar flytta sig från det mest stabila läget.

RELATERADE BÖKOR