Kallskänken

Kallskänken - Jenny Wrangborg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jenny Wrangborg
DIMENSIONERA
8,15 MB
FILNAMN
Kallskänken.pdf
ISBN
8324330340800

BESKRIVNING

Kallskänkan jobbar på ett kafé i Göteborg. Ett myller av människor och deras öden omger henne. Kaféets kallskänk, hennes plats, blir ett nav för vänskap, passioner och drömmar. Men även för tankar om jämlikhet och att det borde vara på ett annat sätt.Kallskänken är en diktsamling och en kollektiv historia, berättelsen om kamp bland arbetande människor i ett kök.Jenny Wrangborg är kallskänka och poet. Hon debuterade 2010 med den hyllade diktsamlingen Kallskänken, som nu kommer i efterlängtad pocketutgåva.Efter genombrottet med Kallskänken har Wrangborg fått ett flertal utmärkelser bland annat LO:s stora kulturpris och Stig Sjödin-priset. Våren 2014 utges uppföljaren Vad ska vi göra med varandra."Jenny Wrangborg betraktar inte proletariatet utifrån utan befinner sig mitt i det. Inte så konstigt alltså att hennes ganska anspråkslösa dikter säger mer om klassanalys och förtrycksstrukturer än vad hela den samlade svenska vänsterdebatten gör." Kalle Holmqvist, Fria Tidningen"Hon tycker att det är nog med småpratet nu att nå vidare är för henne att göra poesin till ett verktyg i den fackliga kampen." Jenny Tunedal, Aftonbladet"Kallskänken är viktig poesi. Den är angelägen. Den har ett ärende." Crister Enander, Kristianstadsbladet

Baguette Italiensk Lyx Panini. Kallskänken har funnits i över 35 år men kom inte till Karlskrona förrän 2007. Man ligger beläget vid busstorget, nära Hoglands Park och Stortorget.

* Fylla affärsdisken med produkter från bageri, konditori och kallskänken. Kallskänk Kallskänk. Här tillverkar vi smörgåstårtor, mackor och buffémat hela dagarna.

RELATERADE BÖKOR