Isbarnen

Isbarnen - Camilla Lagerqvist | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Camilla Lagerqvist
DIMENSIONERA
10,27 MB
FILNAMN
Isbarnen.pdf
ISBN
7852961065903

BESKRIVNING

Svarta rosorna är tillbakaSommaren 1943 bildade Maja, Hilde och Ben motståndsgruppen Svarta rosorna. Namnet tog de efter den kända motståndskvinnan Svarta rosen, som nu jobbar som lärarinna i deras skola. Nu har vintern kommit till deras värmländska by och samtidigt som Svarta rosen hamnar på sjukhus med en bruten arm anländer ett telegram till skolan, adresserat till henne. "Isbarnen upptäckta. Ska skickas till Auschwitz. Tyskarna kommer imorgon. Hämta Isbarnen och för dem till Sverige."Vilka är Isbarnen? Varför vill tyskarna döda dem? De tre vännerna inser att de är de enda som kan hjälpa till och de ställs inför sitt tuffaste uppdrag hittills. Det är 30 minusgrader, snön ligger i drivor i skogen och när Svarta rosorna väl räknat ut att Isbarnen finns i Norge är deras enda alternativ att åka skidor över gränsen. Där inser de snart att en fiende kan se ut som en vän och att de inte bör lita på någon."Det är en spännande skildring av en äventyrlig räddningsinsats."-Skånska Dagbladet"Författaren har skrivit en mycket spännande berättelse om det riskfyllda arbete som motståndsrörelsen utförde berör ett ämne det inte finns mycket skrivet om och här har man lyckats utmärkt med att skapa intresse och läslust för det svenska perspektivet under denna skrämmande tid."BTJ, Häftepos 15104530, Lektör Anna Wilner."Det är en spännande berättelse som passar dem som vuxit från Lasse Maja-böckerna och som får den äldre generationen att gå i spinn över det 40-tal vi själva så grundligt fick lära känna genom barndomens äventyrsböcker."SvD om Isbarnen

Boken har 3 st läsarrecensioner. Läs textutdraget ur "Isbarnen" av Camilla Lagerqvist och besvara frågorna under fliken med frågor. Huvudpersonen, Maja, och hennes vänner Hilde och Ben, har kommit över ett telegram.

Läs de senaste nyheterna och se tv-klipp om isbarnen. Liberalerna vill "rädda" IS-barnen i Syrien Publicerad 30 januari 2020 kl 14.02. Inrikes.

RELATERADE BÖKOR