Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen

Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen - David Thurfjell | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Thurfjell
DIMENSIONERA
9,83 MB
FILNAMN
Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen.pdf
ISBN
7635873671749

BESKRIVNING

Är svenskarna världens mest sekulariserade folk? Varför tycker många att det är lite pinsamt att vara kristen? Varför upplevs buddhismen som sympatisk medan islam känns hotfull och främmande?I Det gudlösa folket följer David Thurfjell uppkomsten och utvecklingen av de idéer om religion som vi idag tar för givna, från 1500-talets reformation via pietismen, upplysningen, teosofin och kolonialismen till 2000-talets religionsdebatter. Det blir till en berättelse om vilka vi - de sekulära svenskarna - är, varför vi tänker som vi gör och om hur vår internationellt sett unika religions­situation har uppkommit.David Thurfjell är religions­historiker och professor i ­religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

Det har förstås bidragit till att göra mig rejält nyfiken och intresserad. Stort uppslag i Dagens Nyheter, intervju i Människor och… Boken heter " Det gudlösa folket - De postkristna svenskarna och religionen " och gäst är författaren David Thurfjell.

| Adlibris Det gudlösa folket David Thurfjell. Molin & Sorgenfrei 295 sidor ISBN 9789187515132.

RELATERADE BÖKOR