Den vita öknen

Den vita öknen - Heidi von Born | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Heidi von Born
DIMENSIONERA
6,71 MB
FILNAMN
Den vita öknen.pdf
ISBN
2523712383975

BESKRIVNING

Ella lever ensam i Atlas efter brodern Nisses död. Länge har hon drömt om att få lära känna sitt andra hemland Italien. Hon säger upp sig och reser till Rom på vinst och förlust. Under ett år lever hon där, men utstött och förnedrad flyr hon tillbaka till sin stad. Ella upptäcker att ingen eller ingenting väntar henne i Stockholm. Hon får börja om igen. Under det sorgeår som följer förstår hon att man inte behöver vara slav under sitt öde.Den vita öknen (1986) är tredje boken om Ella efter Hungerbarnen och Kungariket Atlas och följs av Tiden är en tjuv och Ropa stenarna tillbaka.Heidi von Born (1936-2018) debuterade 1956 med diktsamlingen Det förtrollade huset, men är mest känd som romanförfattare och Stockholmsskildrare.

Hampus är brorson till en fattig skomakare, som med alla sina barn just flyttat till ... Och den vita öknen i Egypten har han faktiskt bilat till en gång förut, 2002, i en pickup med en röd liten trästuga på flaket, som han övernattade i. Ökenlevande beduiner ses ofta i vita dräkter. Men de använder också svarta eller mörkbruna kläder, som framgår av bilderna ovan.

Ordet sahara betyder öken på arabiska så när man hör namnet Sahara el Beyda kan man förlåtas om man tror att det betyder en sak - sand, sand och mer sand. Den kvällen sken fullmånen över oss i den Vita öknen. Sedan vidare via Dakhla till Kharga med sitt fina museum.

RELATERADE BÖKOR