De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter

De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter - Carolina Neurath, Jan Almgren | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carolina Neurath, Jan Almgren
DIMENSIONERA
6,82 MB
FILNAMN
De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter.pdf
ISBN
4663363428601

BESKRIVNING

De är mäktiga, rika och hemlighetsfulla. På kort tid har de fyra riskkapitaljättarna EQT, IK, Altor och Nordic Capital förändrat den svenska samhällsbilden dramatiskt: de har skaffat sig mer makt än många politiker. Och bolagens delägare tjänar mer pengar än de flesta börsdirektörer kan drömma om.Det svenska riskkapitalets hemligaste makthavare hittas på Jersey och Guernsey, kända skatteparadis i Europa. Från ett styrelserum på öarna i Engelska kanalen tas beslut som kan få konsekvenser för svenska skolbarn, gamla och de över 100 000 anställda i olika bolag i Sverige.Trots inträdet i den svenska välfärden har riskkapitalisterna länge varit hemlighetsfulla, likt ett manligt ordenssällskap. I boken De svenska riskkapitalisterna öppnas dörrarna till denna slutna värld. De prisbelönta journalisterna Carolina Neurath och Jan Almgren har intervjuat de nya makthavarna. Men de har också mött människorna som drabbas av riskkapitalets eviga vinstjakt: de anställda som förlorat jobbet, gymnasisterna som fick se sin skola gå i konkurs och hotellstäderskan som måste hinna städa varje rum på fem minuter.

... I boken De svenska riskkapitalisterna öppnas dörrarna till denna slutna värld.

Köp De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter av Carolina Neurath, Jan Almgren på Bokus.com. Boken har 1 läsarrecension. Pris: 55 kr.

RELATERADE BÖKOR