Besinningens sår

Besinningens sår - Catharina Bergsten | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Catharina Bergsten
DIMENSIONERA
8,19 MB
FILNAMN
Besinningens sår.pdf
ISBN
9921378115155

BESKRIVNING

Två syskon återförenas med sin döende far som de inte har sett på trettio år. Dottern söker svar på smärtsamma frågor, sonen vill ta ett pliktskyldigt farväl.Besinningens sår är berättelsen om ett ödesdigert beslut och dess livslånga konsekvenser. Den handlar om vår längtan efter den slutgiltiga förlåtelsen, om tillkortakommanden och uppgörelser i en tid då allt är för sent.Catharina Bergsten debuterar med ett förtätat familjedrama. Med iskall precision och ett avskalat språk skapar hon en historia som också rymmer ljus och försoning.Catharina Bergsten, född 1967, är frilansskribent med inriktning mot medicin och hälsa. Hon har finskfödd mor, svensk far, bor med sin familj i Skövde men är verksam i Stockholm. Besinningens sår ges ut av det finlandssvenska bokförlaget Scriptum och är Bergstens första kortroman.

Vid lokalbehandling av bensår tillämpas ren alternativt steril omläggningsrutin. Kompetens och ansvar. Den tekniska kunskapen om hur sår behandlas måste kompletteras med medicinsk kompetens och omvårdnadskompetens.

Läkaren har ansvar för diagnostik, utredning, ordination av behandling, ordination av läkemedel, samt för behandling av bakomliggande sjukdomar. Preliminär bedömning av sår Bensår är inte en sjukdom utan ett symptom, som kan vara orsakat av många olika grundsjukdomar. Ofta rör det sig om att flera samverkande orsaker föreligger.

RELATERADE BÖKOR