Stella

Stella - Takis Würger | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Takis Würger
DIMENSIONERA
9,71 MB
FILNAMN
Stella.pdf
ISBN
4837670581264

BESKRIVNING

60 000 exemplar sålda i Tyskland Rättigheterna sålda till 12 länder   Året är 1942. En ung man från Schweiz anländer till Berlin. På en konstskola möter han en ung kvinna och de blir ett par. Medan mörkret tätnar över Europa dansar de bort långa nätter på förbjudna jazzklubbar. De dricker cognac, röker och rör sig genom staden som vibrerar av rykten, stämningar och udda karaktärer. De är unga, förälskade, i en värld som befinner sig i undantagstillstånd. En dag knackar kvinnan på hans dörr. Hon har blivit misshandlad och hennes hår har rakats av. Hon säger: "Jag har inte sagt sanningen till dig."     Stella är en stor roman i litet format, inspirerad av den sanna historien om Stella Goldschlag, judinnan som kollaborerade med nazisterna mitt under brinnande krig i Tredje rikets Berlin. I Tyskland har bokens innehåll och form väckt många reaktioner och en engagerad kulturdebatt om vad som är tillåtet eller moraliskt när det kommer till att förvalta ett tungt historisk arv i skönlitteratur.   TAKIS WÜRGER (f. 1985) är journalist och har studerat idéhistoria i Cambridge. Han arbetar som redaktör på Der Spiegel och har prisats för sina reportage från bland annat Afghanistan, Libyen och Irak. Stella är hans andra roman och den första av hans böcker som översätts till svenska.   "Takis Würger berättar det som är omöjligt att berätta. Man börjar läsa boken med skepsis, fortsätter med spänning och fasa, och avslutar med beundran."     Daniel Kehlmann    "Egentligen vill man invända en hel del. Och ändå sitter man på helspänn och läser klart boken." Markus Clauer, Der Rheinpfalz   "Lågmält, trovärdigt och skoningslöst, men aldrig sensationellt eller utan empati, berättas [...] historien om den judiska angivaren Stella Goldschlag, som har utsatts för det ofattbara och som i sin tur utsatt människor för det ofattbara." Philip Peymann Engel, Jüdische Allgemeine

<3. Enter Stella's world and shop the latest collection at the official online store. Read the latest news about the brand and discover our online exclusives. Stanisława Walasiewicz, född 3 april 1911 i Rypin i Polen, död 4 december 1980 i Cleveland i USA, var en polsk-amerikansk sprinterdrottning.Hon var senare känd under namnet Stella Walsh..

With Bette Midler, John Goodman, Trini Alvarado, Stephen Collins. Chronicling a strong, but eccentric woman's devoted relationship to her daughter through the years. Stella-6.1.2-windows.zip: Binary ZIP (32-bit and 64-bit) for Windows 7/8/10 (*) Stella-6.1.2-macos.dmg: Binary DMG for macOS (64-bit, Intel CPU/10.7+ only) stella_6.1.2-1_amd64.deb: Binary 64-bit DEB for Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver) stella_6.1.2-1_i386.deb: Binary 32-bit DEB for Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver) stella-6.1.2-2.x86_64.rpm Stella was originally developed for Linux by Bradford W.

RELATERADE BÖKOR