Dödens flod

Dödens flod - Dervla McTiernan | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dervla McTiernan
DIMENSIONERA
9,28 MB
FILNAMN
Dödens flod.pdf
ISBN
2880114531840

BESKRIVNING

»Mörkt och uppslukande.« | Flynn Berry »Suveränt uppbyggd kriminalroman med otroligt levande karaktärer. En ren njutning!« | Sunday Mirror  »En komplex, gripande thriller.« | Daily MailNär Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs mörka, kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete. Men så återvänder Jacks syster Maude till Irland - efter många år utomlands - och är fast besluten att bevisa att Jack blivit mördad.  Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen omplacerats från insatsstyrkan i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall, som förföljt honom under åren: när Jack bara var en liten pojke dog hans och Maudes mor. Dödsfallet rubricerades som en oavsiktlig överdos. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord. Andra kommissarier på stationen kopplar Jacks död till moderns, och Maude framstår alltmer som huvudmisstänkt. Men Cormacs instinkt säger honom att allt inte är som det verkar...DERVLA MCTIERNAN föddes i Cork på Irland, men är i dag bosatt i Perth, Australien. Hon studerade juridik vid National University of Ireland, Galaway och arbetade tolv år som advokat innan hon flyttade till Australien. Dödens flod är hennes hyllade debutroman  »En briljant debut som är både deckare och psykologisk thriller och samtidigt ett fängslande porträtt av ett småstads-Irland med storstadsproblem.« | Lit Hub »En av de mest spännande nya rösterna inom irländsk noir.« | Sunday Times »Utsökt komplex thriller. Tana French-fans kommer att älska Dervla McTiernan.« | Karen Dionne

I græsk mytologi er der fem underjordiske floder: Styx, Phlegeton (= den flammende), Akheron (= sorg), Lethe (= glemsel) og Kokytos (= gråd). Styx bruges også som betegnelse for underverdenen. Dödens flod är hennes hyllade debutroman.

Galway besökte jag sommaren 2016 och det är faktiskt en stad som har etsat sig fast i minnet. Dödens flod / Alistair MacLean ; översättning: Gunnar Ruud. MacLean, Alistair, 1922-1987 (författare) Ruud, Gunnar (översättare) Verk som ingår i eller hör samman med denna titel.

RELATERADE BÖKOR