Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna - Ola Wong | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ola Wong
DIMENSIONERA
5,65 MB
FILNAMN
Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna.pdf
ISBN
3097497908914

BESKRIVNING

"Det här är bland det absolut bästa man kan läsa om man vill komma in i och förstå det här jättelika landet" Magnus Utvik, Gomorron Sverige"Faktaspäckad och underhållande journalistisk dramaturgi [...] Att läsa Wongs utomordentliga Kinaskildring är som att betrakta en blind jättes lek.[...] Det allra viktigaste i Wongs måste läsas-bok är kapitlet om just luftföroreningarna." Björn Gunnarsson, Göteborgs-Posten"En spännande och upplysande resa, styvt upplagd och oavbrutet intressant. Wong är en journalist av den samtida sort som på en gång rapporterar, resonerar och kommenterar, och hans styrka som författare ligger i både den språkliga energin och den klara blicken för vad som sker i det som synes ske." Lars Linder, Svenska DagbladetOm Kinas provinser vore länder skulle 15 av dem finnas med bland världens 50 största ekonomier. Välståndet ökar och produktionen går på högvarv. För första gången på hundra år kommer snart inte en demokrati att vara världsetta längre. Journalisten och Kinakännaren Ola Wong har bott och rapporterat från Kina i många år. När det blev hälsosammare att bo i ett rökrum än i Peking bestämde han sig för att flytta hem samtidigt som han ställde sig frågan varför blev det såhär?Pekingsyndromet är den underhållande och gripande berättelsen om hur den nya supermaktens ekonomi och politik fungerar och varför den leder till instabilitet i landet och är en miljökatastrof för världen. De senaste åren av ekonomisk boom har inte alls inneburit kommunistpartiets reträtt utan snarare dess återkomst. Ola Wong spårar orsaken tillbaka till hur dagens ledare drabbades av Mao-tidens terror som barn, ett nationellt trauma som gjorde dem besatta av stabilitet och tvingade dem att ständigt skriva om historien. Pekingsyndromet är reportageguiden som förklarar den nya supermakten Kina. En nödvändig läsning för alla som trodde att de inte var berörda av Kina.Ola Wong är författare och journalist. Han har bott i Shanghai och Peking under flera år och rapporterat hem i bland annat Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Han belönades med Guldspaden 2011.Läs mer här: http://olawong.squarespace.com/about-me/

Köp boken Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna hos oss! Pekingsyndromet - Kina, makten, pengarna Jag har en i grunden optimistisk syn på utvecklingen i världen, jag tror på Hans Roslings kurvor så att säga. När människor får bättre materiell standard och bättre utbildning kommer de genom det ocensurerbara nätet att skaffa sig en uppfattning om omvärlden och se till att skaffa sig inflytande. Makten, pengarna och politiken i Kina Ola Wong, Kina-kännare och SSE Executive Education fakultet för SSE MBA Executive Format, blev Årets miljöjournalist 2004 och fick Guldspaden 2011 för sin grävande journalistik. Köp 'Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna' nu.

3.0 8 5 Författare: Ola Wong. Finns som e-bok.

RELATERADE BÖKOR