Mellan fors och sel

Mellan fors och sel - Margaretha Jungen | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Margaretha Jungen
DIMENSIONERA
9,1 MB
FILNAMN
Mellan fors och sel.pdf
ISBN
6562416451639

BESKRIVNING

Man hörde aldrig mor Elsa klaga. Som ung  kom hon till den stora gården som piga och gifte sig  så småningom med sonen i huset.  Arbetet var hårt, men hon såg det som sin lott i livet och tänkte att hon skulle få sin lön i himmelriket. Hennes äldsta dotter Marta delade hennes starka tro. Hon hade gripits av frikyrkorörelsens budskap. Yngsta dottern Elvira undrade vad som hänt  hennes far som en dag bara  försvann. ”... Nu gick far in i huset. Marta visste att farfar satt inne i mangårdsbyggnaden och väntade.Dagarna innan hade far och farfar grälat. Hon hade hört deras upprörda röster.Stämningen vid kvällsmaten var dyster och spänd. Efter bordsbön åt alla under tystnad. Elvira, den yngsta, satt blek med oroliga ögon. Åt knappt. Blicken vandrade mellan mor och far. Mor hade gråtit. Blicken stannade då och då till mot far. Undrande. Han hade återfått något av sin ansiktsfärg, men de ljusblå ögonen var tomma. Farfadern såg bister ut. Yttrade inte ett ord. Den enda som talade var fastern som fåordigt kommenterade dagens arbete på gården. Hon såg nästan nöjd ut. Skadeglad.”

Hitta.se är en av Sveriges största hemsidor och ett utmärkt val för dig som letar efter information om personer, företag, platser och vägbeskrivningar. Ford Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Fora är den oberoende valcentralen för Avtalspension SAF-LO som guidar företag och anställda rätt i sin kollektivavtalade pensions- och försäkringslösning. För textfrågor kan du också ange begränsningar när tal ska anges som svar.

Under året kan också de preliminära lönerna uppdateras. GÅRDAR OCH PLATSER I FORSA . Forsa (Forsum 1312) har sannolikt fått sitt namn av att kyrkan byggdes på ett näs strax nedanför en fors som finns där Rolfstaån - som kommer från Dellen - mynnar i Kyrksjön.

RELATERADE BÖKOR