Att hela de levande

Att hela de levande - Maylis de Kerangal | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maylis de Kerangal
DIMENSIONERA
11,94 MB
FILNAMN
Att hela de levande.pdf
ISBN
6670900280952

BESKRIVNING

"Simons hjärta färdades mot en annan del av landet, hans njurar, lever och lungor spreds till andra platser, var på väg till andra kroppar."Efter en tidig morgon vid havet är tre surfälskande ungdomar på väg hem till Le Havre. Plötsligt sladdar deras van och en av surfarna, Simon 19 år, omkommer. Den tragiska olyckan är inledningen tillboken, men också en vändpunkt för berättelsen. Efter att Simons föräldrar godkänt sonen som donator, får vi följa organen när de ger nytt liv.Att hela de levande är en roman berättad med ett språk som låter historien skölja över läsaren likt vågsvall. Maylis de Kerangal har hittills mottagit inte mindre än tio olika litterära priser för boken som dessutom har blivit både teaterpjäs och film.Tips! Boken innehåller bokcirkelfrågor!Maylis de Kerangal är fransyska med en bakgrund som förläggare av barnböcker. Hon har skrivit flera prisbelönta och kritikerrosade romaner. Att hela de levande har redan sålt i 200 000 exemplar i Frankrike och rättigheterna har sålts till 20 länder. Sekwa förlag donerar 1kr per såld bok till organisationen MOD - mer organdonation som bland annat arbetar för att öka kunskap och förståelse kring organdonation."Det här är den mest gripande boken jag läst - ever!" SVT Go'kväll"Maylis de Kerangal navigerar med lätthet mellan det storslagna och det intima hennes stil är omtumlande." ELLE"Att hela de levande är en lovsång till skapandet och en reflektion över sambandet mellan kropp och medvetande, mellan liv och död." LE FIGARO

Det finns ett japanskt uttryck som säger att om man ligger i en kista som levande så lever du längre.; Han chockade en hel värld med levande boaormar och söp dygnet runt med självförbrännande rockstjärnor. Att hela de levande är en gripande roman berättad med ett språk som låter historien skölja över läsaren likt vågsvall. Maylis de Kerangal är fransyska och har en bakgrund som förläggare av barnböcker.

Boken är en försäljningssuccé i Frankrike med 200 000 sålda ex. Rättigheterna är sålda till mer än 20 länder.

RELATERADE BÖKOR