Det femte barnet

Det femte barnet - Doris Lessing | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Doris Lessing
DIMENSIONERA
5,87 MB
FILNAMN
Det femte barnet.pdf
ISBN
3568122505372

BESKRIVNING

Harriet och David Lovatt lever i en idyll. Harriet föder barn efter barn och deras stora viktorianska hus genljuder av skratt, doftar av hembakat bröd och är fyllt av liv och glada barnröster.     Så väntar Harriet deras femte barn. Det är inget lyckligt havandeskap som de fyra tidigare. Och det är en mörk, ödesdiger kraft som kommer in i familjen när Ben föds. Från det ögonblicket kan allt hända och det som händer innebär oerhörda förändringar för dem alla. ''Doris Lessings roman är blygsam till omfånget - bara 150 sidor - ändå enligt min mening en av de litterärt tyngst vägande i hennes produktion. Det femte barnet är en kuslig, mångtydig berättelse med sagans skenbara enkelhet... en nutidsmyt av det smärtsamma slaget.'' Margareta Norlin i Aftonbladet ''Tydligare än någonsin förenar Doris Lessing sina stilarter till ett svårmodigt, rasande och ironiskt memento över vår mänskliga hybris att vilja ha allt och därtill anse oss ha rätt till det, samtidigt som hon ger drömmarna sitt kärleksfulla erkännande.'' Lisbeth Larsson i Expressen

De träffas på en julfest. Båda vet genast att de är skapta för ... Harriet föder barn efter barn och deras stora viktorianska hus genljuder av skratt, doftar av hembakat bröd och är fyllt av liv och glada barnröster.

[2] Innan det allmänna vaccinationsprogrammet infördes fick nästan alla barn sex olika virussjukdomar som ger utslag, så kallade pricksjukdomar. Sjukdomarna numrerades och Femte sjukan hade då nummer fem.

RELATERADE BÖKOR